OLI eBike Systems komt met PICO naar Beneluxmarkt | NieuwsFiets.nu (2024)

OLI eBike Systems komt met PICO naar Beneluxmarkt | NieuwsFiets.nu (1)

Arnauld Hackmann

Nieuws

3 minuten

CESENA (IT) – Als relatieve nieuwkomer dringt OLI eBike Systems zich tussen de groeiende groep aanbieders van aandrijfsystemen voor elektrische fietsen. De Italianen koppen daarbij onder andere op de compactheid van hun systeem, dat minder dan 2,5 kg weegt.

Met een formaat van 182x101x155mm is PICO ontworpen om in e-bike frames te integreren. Dit stelt e-bike fabrikanten in staat om slanke en discrete modellen te creëren, die een traditionele uitstraling behouden terwijl ze e-bike functionaliteiten bieden. “Ons doel is om e-bikes tot een breed toegankelijk product te maken,” zegt Giorgio Gavioli, die al meer dan 25 jaar CEO is van de OLI Group. Hij richtte OLI eBike Systems op in 2015, waarbij hij zijn passie voor fietsen combineerde met zijn expertise in de motorindustrie. Sinds maart 2024 is Gavioli aangesteld als CEO van OLI eBike Systems, met als doel het bedrijf te transformeren tot een leider in de e-mobiliteit en dagelijkse pendelverkeer. Hij kijkt met voldoening terug op de afgelopen Eurobike, waar hij veel positieve reacties van branchegenoten kreeg, die proefritten gemaakt hadden met PICO.

OLI eBike Systems komt met PICO naar Beneluxmarkt | NieuwsFiets.nu (2)

Op Eurobike met PICO omringd door potentiële concurrenten

Op de Eurobike was hij met PICO omringd door potentiële concurrenten, die ook allemaal aantrekkelijke aandrijfsystemen te bieden hadden. “Wij bieden niet alleen een high-level product, we zijn een Europese fabrikant en maken ook deel uit van een motorenfabrikant, die daar heel veel ervaring mee heeft. Dus wij weten ook heel goed hoe we bijvoorbeeld de service moeten verlenen in heel Europa, waar we zes vestigingen hebben,” aldus Gavioli. “We hebben servicemedewerkers in dienst, die meertalig zijn en we kunnen de motoren op afstand uitlezen. Vanuit al onze vestigingen kunnen we heel snel service verlenen, vaak nog dezelfde dag. Daarnaast gaan we ook dealers en hun fietstechnici trainen. Ook dat doen we vanuit onze vestigingen of online.”

Geert van der Weg helpt OLI eBike Systems op weg

Begin dit jaar is Gavioli in contact gekomen met Geert van der Weg, die bijna 28 jaar voor Accell Group gewerkt heeft en de industrie derhalve heel goed kent, met name in de supply chain trajecten. Tegenwoordig is managing director bij GBMG. “Ik was met name enthousiast over het nieuwe product dat ze hadden ontwikkeld. Eigenlijk hadden ze zelf nog niet door hoe bijzonder dat PICO was,” zegt Van der Weg. “Het bijzondere zit ‘m vooral in de compactheid van de motor, heel klein, echt een leuk systeem voor het stadssegment van e-bikes. Ze zijn een Italiaans bedrijf, dat vooral bekend was in Zuid-Europa, maar nu met dit systeem ook de aansluiting zoekt in Noord-Europa. Ik help ze daar een aantal dagen in week op allerlei manieren mee op weg.”

Productie in Italië, China en binnenkort ook Vietnam

Met een gewicht van minder dan 2,5 kg is PICO als aandrijfeenheid, met een koppel van 70 Nm, één van de lichtste in zijn marktsegment. Dit is belangrijk voor stads-e-bikes, waar lichtheid zich vertaalt in veelzijdigheid, wendbaarheid en gebruiksgemak. Naast kracht is PICO ook ontworpen om stil te zijn en biedt OLI eBike Systems flexibiliteit in batterijkeuze. Met twee beugelmogelijkheden kan gekozen worden tussen de Slim-beugel, die 370 Wh batterijen ondersteunt, en de Plus-beugel, die grotere batterijen tot 630 Wh kan monteren.

OLI eBike Systems komt met PICO naar Beneluxmarkt | NieuwsFiets.nu (3)

De productie van de PICO-aandrijving vindt momenteel plaats in Italië en China. Daarnaast opent OLI eBike Systems ook nog een nieuwe faciliteit in Vietnam. “De opening van de nieuwe faciliteit in Vietnam is een cruciale stap om onze productiecapaciteit te vergroten en dichter bij onze belangrijkste markten te komen,” voegt Gavioli toe. “Deze uitbreiding stelt ons in staat om onze efficiëntie te verbeteren en sneller in te spelen op de behoeften van onze klanten. Onze strategie richt zich op het creëren van innovatieve producten en systemen die voldoen aan de behoeften van stedelijke mobiliteit. We geloven dat het aanbieden van hoogwaardige e-bike-onderdelen, terwijl we concurrerend blijven, de juiste formule is om e-mobiliteit te democratiseren en stedelijke duurzaamheid te verbeteren, waardoor meer mensen voor deze milieuvriendelijke transportwijze kiezen.”

OLI eBike Systems komt met PICO naar Beneluxmarkt | NieuwsFiets.nu (4)

Motor past makkelijk in bracket van fietsframes

“We hebben PICO op de Eurobike gelanceerd en willen de komende maanden daarmee ook naar de Benelux komen. Ons systeem een makkelijk toepasbaar voor iedereen. Ons systeem is compact, rijdt soepel en is heel erg stil,” vervolgt Gavioli. De PICO-motoren, die OLI eBike Systems op de Eurobike liet zien, waren nog prototypes, maar de massaproductie wordt binnen afzienbare tijd opgestart. “We bieden een compleet systeem, inclusief accu’s, omdat we het graag makkelijk en simpel willen houden. Dat is onze filosofie. We willen het fietsfabrikanten makkelijker maken om hun fietsen te produceren. Onze motor past makkelijk in het bracket van hun frames, daarmee kunnen ze ook veel tijd besparen in de ontwikkeling en het ontwerpen van hun fietsen.”
“Dat is ook de feedback, die we van veel potentiële klanten terug horen. Dat is waar ze behoefte aan hebben,” vult Van der Weg aan. “Een simpel systeem, dat echt urban is en die passen in stads-e-bikes voor studenten, forenzen. Dat is waar ze naar op zoek zijn.”

WWW.OLI-EBIKE.COM

OLI eBike Systems komt met PICO naar Beneluxmarkt | NieuwsFiets.nu (5)

Geef een reactie

AGU reageert: surséance van betaling aangevraagd

Nieuws

< 1 min

Wielerflits.nl: ‘Overname AGU mislukt’

Nieuws

< 1 min

ABUS vereenvoudigt fietsveiligheid met OneKey-optie

Nieuws

3 min

OLI eBike Systems komt met PICO naar Beneluxmarkt | NieuwsFiets.nu (11)

Op de hoogte blijven over het laatste fiets nieuws?

Meld je aan voor de BrancheUpdate. Je ontvangt gratis drie keer per week het laatste nieuws uit de industrie in je mailbox.

Bicycle Cluster helpt Taichung Bike Week online op wegSharp focust meer en meer op elektrische mobiliteit
OLI eBike Systems komt met PICO naar Beneluxmarkt | NieuwsFiets.nu (2024)
Top Articles
Ian McNulty: Here's a first look inside Jolie, a lovely ‘loungerie’ in downtown New Orleans
T LOunge for August 2nd 2024 - Tom + Lorenzo
Burkes Outlet Credit Card Sign In
Frank 26 Forum
South Park Season 26 Kisscartoon
دانلود فیلم Toc Toc بدون سانسور
Retail Jobs For Teens Near Me
Fire And Ice Festival Dc
The Blind Showtimes Near Merchants Walk Cinemas
Sirius Mlb Baseball
Hillsborough County Florida Recorder Of Deeds
Randolph Leader Obits
Bullocks Grocery Weekly Ad
Traveltalkonline
Slither.io | Play the Game for Free on PacoGames
Job Skills That Start With Y
Nascar Espn Schedule
Math Playground Protractor
Oklahoma City Municipal Courthouse
Craigs List Duluth Mn
Dawat Restaurant Novi
Krunker.io - Play Krunker io on Kevin Games
Live2.Dentrixascend.com
Contoured Fowl Feather Wow
The Angel Next Door Spoils Me Rotten Gogoanime
SimpliSafe Home Security Review: Still a Top DIY Choice
Latest News Archives - Mon Valley Independent
Wells Fargo Hiring Hundreds to Develop New Tech Hub in the Columbus Region
R Mcoc
Orokin Principles Challenge Guide - Warframe
فیلم 365 روز 1 نیکی مووی
Charter Spectrum Appointment
Deborah Clearbranch Psychologist Georgia
Arti kata petang-petang - Kamus Besar Bahasa Indonesia (KBBI) Online
Cardholder.bhnincentives.com
Spacebar Counter - Space Bar Clicker Test
Omari Lateef Mccree
Nz Herald Obituary Notices
Fact checking debate claims from Trump and Harris' 2024 presidential faceoff
Craigslist Hawley Pa
Urbn Employee Appreciation Fall 2023
Jason Brewer Leaving Fox 25
450 Miles Away From Me
About My Father Showtimes Near Marcus Saukville Cinema
Comenity Bank Ann Taylor Loft
Craigslist In Killeen Tx
Katopunk Pegging
Download fallout 3 mods pc.10 essential Fallout 3 mods - Modutech
Grizzly Expiration Date 2023
Exceptions to the 5-year term for naturalisation in the Netherlands
Six Broadway Wiki
Vox Machina Wiki
Latest Posts
Article information

Author: Lidia Grady

Last Updated:

Views: 5769

Rating: 4.4 / 5 (65 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Lidia Grady

Birthday: 1992-01-22

Address: Suite 493 356 Dale Fall, New Wanda, RI 52485

Phone: +29914464387516

Job: Customer Engineer

Hobby: Cryptography, Writing, Dowsing, Stand-up comedy, Calligraphy, Web surfing, Ghost hunting

Introduction: My name is Lidia Grady, I am a thankful, fine, glamorous, lucky, lively, pleasant, shiny person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.